Daten in Groningen

Je hebt een leuke man of vrouw leren kennen via de datingsite van 4Match en jullie willen elkaar graag ontmoeten. Jou date woont in het hoge noorden en daarom wil je graag weten wat er te doen is in de provincie Groningen op dating gebied. Om jullie eerste date tot een onvergetelijke ervaring te maken, heeft 4Match de leukste dateplekjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet!

Nu gratis inschrijven!

De Martinitoren

D'Olle Grieze (Gronings voor: De Oude Grijze)

Grote kans dat je deze woorden hoort wanneer je informatie wilt inwinnen over de Martinitoren tijdens een bezoek aan Groningen. Voor de inwoners van de stad heeft de toren namelijk de bijnaam ‘d’Olle Grieze’. De toren heeft de bijnaam te danken aan de huidige kleur van het verweerde Bentheimer zandsteen. De toren is het symbool van de stad en is met haar 97 meter hoogte en 311 treden vrijwel dagelijks te beklimmen. Ontdek samen met je date Groningen en geniet van het uitzicht.

Ontdek het Lauwersmeer!

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.
Een perfecte locatie voor jou en je date om een romantische wandeling te maken of een picknick aan het water.

Groningen muziekstad, 365 dagen per jaar

Het hele jaar door is Groningen een muziekstad. Dit blijkt onder andere uit de vele cafés en restaurants waar met regelmaat concerten en jamsessies - oftewel open podia - georganiseerd worden. Voor muzikanten die graag met anderen muziek maken, maar zonder meer ook voor de muziekliefhebber die geniet van een avondje spontane live muziek. Waar vind je deze concerten en sessies? We zetten hier een aantal leuke, maandelijks en soms wekelijks terugkerende muziekoptredens op een rij. Lees meer >>

Terug naar overzicht