Datingtips

Datingtips voor mannen en vrouwen

Wie zich inschrijft op een datingsite zal mogelijk veel verschillende vragen hebben? Met deze datingtips voor mannen en vrouwen helpen wij je op weg.

1. Profiel

Online dating begint bij het aanmaken van een gratis inschrijving op onze datingwebsite. Daten via 4Match is eenvoudig, veilig en betrouwbaar. Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Omschrijf kort en bondig wie je bent, wat je in een ander zoekt en wat voor beeld jij bij een goede relatie hebt. Plaats naast een oproep één of meer recente foto’s die een goed beeld van jezelf geven. Je kan deze eventueel "op verzoek" zichtbaar maken voor anderen. Met een profiel foto krijg je aanzienlijk meer reacties dan zonder profielfoto. Wijzig regelmatig je oproep, foto’s en video om je blijvend te onderscheiden van andere leden en jezelf onder de aandacht te blijven brengen.

2. Matches

De matches die je van ons krijgt, zijn gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevuld op je profiel, op woonplaats en eventueel op de uitslag van je interview.

Benut alle beschikbare velden in je profiel!

Behalve je profielfoto of je profieltekst, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de overige informatie in je profiel. Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe beter de ander zich een beeld kan vormen van jou als persoon. Een mooie foto of een pakkend tekstje is leuk, maar ook zaken als religie, leeftijd en woonplaats kunnen invloed hebben op iemands overweging om contact met je te zoeken.

3. Chatten

Bij 4Match dating is het gemakkelijk te communiceren door middel onze ingebouwde chatfunctie

Chatfunctie alleen beschikbaar voor desktop versie.

4. Veilig daten

Wij adviseren onze leden om in eerste instantie enkel gebruik te maken van ons berichtensysteem op de site en pas contactgegevens uit te wisselen op het moment dat je iemand beter kent en vertrouwt. Reden hiervan is dat wij wél controle hebben over het contact op onze site en zodoende onze gebruiksvoorwaarden kunnen handhaven, maar dit niet het geval is voor het contact dat buiten onze site om gaat.

5.Offline

Heb je een date met je telefoon of een date met een échte heer of dame? Houd je telefoon in je zak. Die 36 WhatsApp groepschats, kunnen wel even wachten. De wereld redt het heus wel even zonder jou.

6. Zenuwen

Ben je zenuwachtig? Blijf gewoon rustig en bedenk dat het maar een date is. Eigenlijk is een date precies hetzelfde als elke andere ontmoeting met... wie dan ook!

7. Douchen

Als je je klaarmaakt voor een date is het super lekker om even van te voren te douchen. Zo voel je je weer helemaal fris én douchen werkt vaak ook rustgevend.

8. Outfit

Doe een outfit aan waar jij je mooi in voelt. Ga dus niet voor een outfit die niet bij je past of waar je je onzeker in voelt, want de kans is groot dat je dit dan ook uitstraalt.

9. Parfum

Dit heeft eigenlijk een beetje dezelfde reden als nummer 7. Je voelt je fris en je ruikt lekker, kan niet misgaan toch?

Deze vragen zou je op elke eerste date moeten stellen

10. Lach en kijk of jullie dezelfde humor hebben

Het is super belangrijk dat je met hem of haar kan lachen. Daarbij is het ook wel fijn als je tijdens een eerste date niet meteen over de meest heftige onderwerpen praat. Het kan wel, maar het is goed om het ook een beetje luchtig te houden.

11. Vraag wat je wil vragen

Ben je ergens benieuwd naar? Vraag het je date gewoon!

12. Wees niet bang om een keuze te maken

Het is prettig als jij aangeeft wat je wil gaan doen, wat je wil eten, wat je wil drinken. Het maakt de sfeer heel ongemakkelijk als je zegt dat je het niet weet of dat het niet uitmaakt. Een beetje besluitvaardig zijn is alleen maar sexy!

13. Doe het rustig aan

Het is altijd handig om het een beetje rustig aan te doen. Een eerste date betekent immers nog niet zoveel. Houd jezelf dus een klein beetje rustig. Je mag best laten zien dat je de ander leuk vindt, maar overdrijf dit niet. Je leert elkaar immers pas net kennen!

14. Laat het lekker op je af komen

Ga niet alvast allemaal scenario's bedenken van hoe de date zou kunnen verlopen (I know, ontzettend lastig). Laat alles gewoon lekker op je afkomen. Je ziet wel wat er gebeurt en of er een vervolgdate inzit. Just go with the flow!

15. De beste foto’s voor je datingsiteprofiel

Laten we niet doen alsof uiterlijk geen rol speelt. Zeker op datingsites, waar je in eerste instantie de foto’s ziet, let je toch echt ook op uiterlijk. Op een datingsite zie je een korte beschrijving van iemand en meestal meerdere foto’s. Foto’s helpen je om iemand snel en oppervlakkig te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is dit een belangrijk onderdeel, omdat de eerste indruk goed moet zijn. Pas wanneer de foto’s goed in de smaak vallen, wordt er overgegaan tot het sturen van een berichtje. Het is dus heel belangrijk dat je foto’s goed zijn wanneer je actief bent op een datingsite. VergelijkDatingsites.nl geeft je daarom tips om de juiste foto’s te kiezen.

Meer tips vindt je hier

Nu aanmelden en gratis uitproberen