Daten in Zwolle

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek er gerust maar meer dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

Nu gratis inschrijven!

Café De Stoof

Café De Stoof is een gezellig bruin café in Zwolle. Voor liefhebbers van een warm en huiselijk gevoel en voor wie nieuwe vrienden wil maken is Café De Stoof the place to be.

Van maandag tot en met donderdag is het een echt dartcafé en wordt er gedart met meerdere teams. De bijzondere bieren maken de avond helemaal af. De Stoof organiseert ook regelmatig pokerwedstrijden. Op de website van het café worden de evenementen aangekondigd.

De Grote- of Sint Michaëlskerk

De Grote- of Sint Michaëlskerk is één van de bekendste bouwwerken van Zwolle. Wereldberoemd is het grote vierklaviers Schnitger-orgel. Ook de preekstoel van de hand van Adam Straesz is het bezichtigen waard. Laat u rondleiding door één van de experts, bezoek het stiltecentrum, de tentoonstellingen of de boekenmarkt.

De vijftiende eeuwse gotische driebeukige hallenkerk is gebouwd op de resten van een Romaanse kerk uit de elfde eeuw. Daarvoor was er in de achtste eeuw al sprake van een Karolingisch kerkje. In het gebouw worden nog elke zondag diensten gehouden.

Uniek is de boekenmarkt in de kerk, open als de kerk open is. Waarom een boekenmarkt in deze kerk? Om te helpen dit mooie, eeuwenoude monument te behouden: de opbrengst van de boekenmarkt is namelijk voor de kerk.

Humphrey's Zwolle

In een statig historisch pand aan de Melkmarkt in Zwolle is restaurant Humphrey's te vinden. Gasten wanen zich hier in de Franse Moulin Rouge, met goudkleurige kroonluchters en rode pluche stoelen. Geniet hier voor een vaste prijs van een uitgebreid driegangen keuzemenu. Dat wordt smullen!

Vooraf rundercarpaccio met rucola, daarna een heerlijke rode curry met oosterse groente en als afsluiter een tiramisu van rood fruit. Dat klinkt toch heerlijk?

Op loopafstand van het restaurant is onder andere de Sassenpoort en Grote- of Sint Michaelskerk te vinden. Ook zijn het Stedelijk Museum, Theater de Spiegel, bioscoop de Kroon en popcentrum Hedon om de hoek. Dat wordt een gezellige avond uit!

Herman Brood Experience

Een ode aan Herman Brood, dat is het museum aan de Blijmarkt in Zwolle. Hier bekijk je allerlei persoonlijke voorwerpen van Brood, zoals brieven, gedichten, tekeningen, beschreven bierviltjes en kunst. De objecten komen voornamelijk uit de privécollecties van weduwe Xandra en jeugdvriend Ivo de Lange, initiatiefnemer van het museum. Zwolle is een logische plek voor de Herman Brood Experience: hier werd hij in 1946 geboren.

Het museum heeft een eigen Herman Brood-winkel, waar je je favoriete schilderijen, zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken van Brood koopt.

Terug naar overzicht