Daten in Tilburg

Tilburg is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg.
Wat te doen in Tilburg, wij zochten het voor je uit.

Nu gratis inschrijven!

Grand Café Bolle

Eten bij Bolle betekent een ontspannen avondje uit. Geniet van het originele concept 'barfood': een plank vol bekende en aangepaste hapjes. Borrelen op het gezelligste plein van Tilburg? Het terras is uitgebreid en verwarmd. Stappen bij Bolle kan ook! Swing de pan uit, net als Guus Meeuwis, die hier zijn clip 'Het is een nacht' opnam.

De brouwerij en abdij van La Trappe

Ben jij en je date liefhebbers zijn van bier,.
Eén van de lekkerste bieren uit Brabant is het trappistenbier van La Trappe. De brouwerij is eigendom van de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, en wordt naast de abdij gebrouwen. De brouwerij bestaat inmiddels al ruim 130 jaar, en over de rijke geschiedenis van het klooster en de brouwerij kun je meer leren tijdens één van de interessante rondleidingen die er worden georganiseerd. Achteraf geniet je natuurlijk van een paar proefglaasjes bier in het proeflokaal!

Zorg wel dat je van tevoren reserveert als je zo’n rondleiding wilt volgen, want ze zijn zeer populair. Dat is natuurlijk niet zo raar, want zo’n unieke combinatie van het kloosterleven en een bierbrouwerij vind je bijna nergens. Er zijn momenteel immers maar 11 trappistenbrouwerijen in de wereld, en de mooiste ligt ‘gewoon’ in Brabant! Ook als je niet deelneemt aan de rondleiding ben je trouwens van harte welkom voor een lekker biertje of een goede lunch of diner in het proeflokaal. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bieren, maar onze favoriet is de Isid’or, een heerlijk amberkleurig bier met een fruitige afdronk. Proef de stilte!

De brouwerij van La Trappe bevindt zich technisch gezien in Berkel-Enschot, maar het prachtige klooster is slechts een kwartier fietsen vanaf het centraal station in Tilburg. Voor je het weet ben je er dus, en dat het een bezoek waard is, is nu hopelijk wel duidelijk geworden.

Monarh

Laat je in de watten leggen bij Restaurant Monarh. Daar kan je genieten van een heerlijk diner met perfect bijpassende wijnen. Het restaurant zelf ziet er prachtig uit en het bevindt zich op een top locatie in de stad.

Ballonvaren

Altijd al eens met een luchtballon door de lucht willen zweven? Met SKY Ballonvaarten kan je opstijgen vanuit Tilburg. Het is een professioneel bedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat. Je kan met z'n tweeën of in gezelschap van anderen vliegen.

Terug naar overzicht