Daten in Maastricht

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht

Nu gratis inschrijven!

Speel het spel van de soldaten

door het ondergrondse Maastricht. Op zoek naar het verhaal van de soldaten tijdens de belegering van Maastricht. Welkom in de Kazematten.

De Kazematten van Maastricht zijn niet alleen een grote toeristische trekpleister, het is ook één van de podia van de populaire Nederlandse tv-serie: Flikken Maastricht. Nog niet zo lang geleden speelde zich in het ondergrondse gangenstelsel een Flikken Maastricht drama af. Tijdens een rondleiding in de kazematten verdwijnt de aanstaande schoonzoon van een bekend financieel genie, die heel wat geld belegd heeft voor de rijken van Limburg. Er wordt met man en macht gezocht, maar tot de verbazing van hoofdrolspelers Wolfs en Eva is de jongeman uit de kazematten verdwenen. Raar is dit niet, want het ondergrondse stelsel is maar liefst veertien kilometer lang. Veel gangen zijn doodlopend en alleen goed opgeleide gidsen kennen de gangen als hun broekzak. Vandaag staan er andere spelers op het toneel. Een Duits echtpaar, een vrouw en twee meisjes ervaren de ondergrondse spanning. Alleen is het nu levensecht.

Maastricht onder de grond

Maastricht, in het zuidelijkste puntje van Nederland, bruist van de sfeer en de leuke winkeltjes en tentjes. Hier voel je je echt 'uit'. Het bijzondere is dat je deze stad ook onder de grond kunt bekijken. Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Struin met een gids door de gangen van de Kazematten! Maastricht Underground biedt ook tochten aan in de Grotten van de Sint-Pietersberg. Geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen telefonisch bereik en geen tijdsbesef... een bijzondere start van je ontdekkingstocht door Maastricht!

Lekkere trek in Maastricht

Eenmaal weer boven de grond snuif je de frisse lucht weer op en kom je bij aan de oevers van de Maas. Smul daar van een bakje frozen yoghurt die je bij Frozz Maastricht haalt. Nieuw, hip, gezond en simpel: je koopt een bakje bevroren yoghurt en kiest zelf één of meerdere toppings: vers fruit, chocolade, nootjes of stukjes koek. Voor een goede bak koffie loop je binnen bij Coffeelovers in de Dominicanenkerk. De koffie hier is bijna niet te evenaren. De Dominicanenkerk is omgebouwd tot boekwinkel, heerlijk om in rond te struinen. Coffeelovers vind je in het koor van de kerk, samen met allerlei soorten taart, broodjes en muffins.

Museum in Maastricht

Maastricht heeft veel te bieden op cultureel gebied, dus kies een interessant museum. Het Museum aan het Vrijthof bijvoorbeeld, waar je kennismaakt met vijf eeuwen Maastrichtse kunst en kunstnijverheid, onder het motto 500 jaar Made in Maastricht. En als je langs het Bonnefantenmuseum loopt, wordt je aandacht al getrokken door het opvallende gebouw, maar ook binnen is veel moois te zien. De hoogtepunten uit de oude kunstcollectie zijn schilderijen van meesterschilders als Rubens, Jordaens en Van Dijck. Ook is er ruimte voor hedendaagse kunst, zoals actuele schilderkunst en verschillende installaties.
Bekijk alle musea in Maastricht!

Terug naar overzicht