Daten in Limburg

Je hebt een leuk contact gelegd en jullie willen graag iets afspreken. Reis af naar het diepe zuiden van Nederland en je komt terecht in misschien wel de mooiste en gezelligste provincie van Nederland: Limburg. Limburg staat bekend om een groen heuvellandschap, rustige oude dorpjes, sfeervolle stadspleinen en een typische gastronomie. Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen in deze provincie, een uitgelezen plek voor een date!

Nu gratis inschrijven!

Maastricht

De Bourgondische hoofdstad van Limburg heeft genoeg te bieden voor een dagje uit voor jou en je date. Er zijn ontelbaar veel restaurants en cafeetjes te vinden waarvan het merendeel een heerlijk terras heeft. Je hebt er de majestueuze Sint-Servaasbasiliek, Sint Servaasbrug, de Helpoort (oude stadspoort), het bruisende vrijthof en de gezellige markt met zijn prachtige stadhuis.

Het Drielandenpunt

Het hoogste punt van het nogal vlakke Nederland is tevens daar waar het grenst aan België en Duitsland. Dit noemt men het Drielandenpunt. In dit park is een horecagelegenheid, een doolhof/labyrint en mogelijkheden tot groepsactiviteiten als boogschieten, kompas-tochten
Wellicht ontmoet je hier een date uit een ander land.

Valkenburg

Deze stad behoort tot de meest populaire bestemmingen van de provincie Limburg. Er is dan ook genoeg te doen en te zien voor jou en je date. Je hebt er een openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, een kuuroord, Spookjesbos Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen. Maar de meeste toeristen brengen een bezoek aan één van de vele grotten. In de fluwelengrot, waar jaarlijks de kerstmarkt wordt gehouden, is een groot gangenstelsel te vinden die je leidt langs verschillende wandtekeningen en een echte grotkapel. De gangen werden vroeger gebruikt om bijvoorbeeld vanuit het kasteel ergens ongezien naartoe te gaan. In de gemeentegrot van Valkenburg zijn kunstwerken als beelden en wandtekeningen te bewonderen. In de zomermaanden is het heerlijk om in de koele grotten te wandelen.

Heuvelland

In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de prachtige panorama's, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst.

Terug naar overzicht