Daten in Leeuwarden

Daten in Leeuwaarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Belangrijke sectoren in de stad zijn de financiële en zakelijke dienstverlening, de overheid en de non-profitsector.

Nu gratis inschrijven!

Kartbaan Leeuwarden

Kom karten bij Kartbaan Leeuwarden! Op het indoorcircuit van 300 meter lengte krijg je een echt Formule 1-gevoel! Naast karten kun je hier lasergamen, lasersquashen, karaoke en sumoworstelen.

Zin in een adrenalinekick? Kartbaan Leeuwarden is een ideaal uitje voor een kinderfeestje, familiedag, date, vrijgezellenfeest en bedrijfsuitje. Kinderen vanaf tweeënhalf jaar kunnen al meerijden in de Duokart, dus het is hier leuk voor de hele familie. Na de activiteiten sluit je de dag af in het restaurant met een heerlijk menu.

Kartbaan Leeuwarden in Leeuwarden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 18,50 p.p.) en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Fries Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum is onlangs geheel vernieuwd. Op de tweede verdieping van het Fries Museum zijn acht persoonlijke verhalen van Friezen te lezen. Hoe werd de Tweede Wereldoorlog in deze provincie beleefd? Het museum vertelt het verhaal en beheert een collectie van ruim 100.000 ojbjecten.

Fries Verzetsmuseum in Leeuwarden leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Elfstedenpad

Trek je beste wandelschoenen maar uit de kast, want het wandelpad der wandelpaden wacht op je in Friesland. In een minder koude winter of zelfs zomer kun je de Elfstedentocht ook maken, namelijk lopend over het Elfstedenpad. Begin bij de Elfstedenhal in Leeuwarden en eindig hier 283 kilometer later ook weer. Onderweg ontdek je mooie Friese steden zoals Franeker, Sneek en Dokkum. Lijkt de hele route je wat te lang? Loop dan een van de 46 mooie etappes.

Elfstedenpad in Leeuwarden leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Terug naar overzicht