Daten in Hilversum

Hilversum is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland en de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt ook wel aangeduid als de 'mediastad'.

Nu gratis inschrijven!

Flits door de tijd in Beeld en Geluid

Een schat aan televisiebeelden en radioshows van vroeger ligt opgeborgen bij Beeld en Geluid in Hilversum. Oude programma's als Swiebertje nog eens terugkijken in de Media Lounge, zelf het nieuws presenteren of met de kinderen in de POPstudio optreden? Stap dan binnen in de oneindige mediawereld van Beeld en Geluid!

Word een ster en steel de show

Vanaf het moment dat je binnenkomt in Beeld en Geluid kom je ogen en oren tekort. Het gebouw is verdeeld in vijftien paviljoens, met allemaal een eigen thema en leuke activiteiten. Log aan het begin van de experience in met je eigen ring en kies je favoriete BN'er uit. Deze celebrity leidt je als virtuele gids rond in de wereld van film, radio, televisie en online media en legt bij elke activiteit uit wat de bedoeling is. Pak je moment of fame en doe een screentest voor een serie, ga als regisseur aan de slag of presenteer zelf het nieuws en kijk het later thuis terug. Je ring bewaart namelijk alles wat je doet! In de Beeld en Geluid experience heb je zelf de kans om een ster of mediamaker te zijn.

Neem een kijkje achter de schermen

Stap in de trein van de Hillywood Tour en bekijk de wondere wereld van de media eens vanaf de andere kant. Enthousiaste gidsen geven je een rondleiding over het Media Park. Een ritje door het enorme rekwisietendepot is één van de hoogtepunten. Neem bijvoorbeeld plaats als jurylid op de echte Voice of Holland-stoelen of kruip achter de RTL Boulevard desk.

Buiten de gebaande paden

Als u van shoppen houdt, heeft Hilversum een verrassend gevarieerd aanbod. Niet alleen grote ketens als H&M, Zara en Primark zijn in het centrum van de mediastad gevestigd, maar ook als u op zoek bent de kleine boetiekjes, heeft Hilversum veel te bieden. Net buiten het centrum van de stad vindt u in de Havenstraat een paar bijzondere adresjes, en de Oude Haven van Hilversum ligt om de hoek. Uw auto kunt u parkeren in parkeergarage Gooische Brink. Deze ligt erg gunstig, want vanaf hier loopt u zo naar het begin van de Havenstraat. Het autovrije winkelhart van Hilversum ligt trouwens net zo dichtbij, dus als u tijd over heeft…

Op de website van VVV Hilversum vindt u een uitgebreide beschrijving van het diverse winkelaanbod in Hilversum. Hieronder staat een route beschreven als u het juist leuk vindt om de kleinere, aparte winkels op te zoeken. 

Hillywood Tour Hilversum

Met de Hillywood Tour Hilversum worden bezoekers in een treintje rondgeleid over het Mediapark. Er is een grote kans dat u bekende Nederlanders ziet. Ook kunt u zien hoe de studio's eruit zien en mag u even rondsnuffelen in het enorme rekwisietendepot. De duur van de rondleiding is 1 uur. De Hillywood Tour rijdt bezoekers rond op zaterdag, zondag en in de vakanties op maandag tot en met vrijdag om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Groepen worden rondgeleid op aanvraag.

Terug naar overzicht