Daten in Haarlem

Haarlem is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Zuid-Kennemerland. Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad.

Nu gratis inschrijven!

De rijke geschiedenis van Haarlem

Uit archeologisch onderzoek blijkt dat er 3600 jaar voor onze jaartelling al sprake was van bewoning in de omgeving van het Spaarne. De plaats Haarlem ontstond als geestnederzetting op een strandwal, waarover een landweg liep die het noorden van Holland met het zuiden verbond.

De vroegere naam van Haarlem was Haarloheim, een woonplaats op een hoger gelegen zandplaat in het bos. Haarlem werd pas ‘echt’ een stad in 1245  met het ontvangen van de stadsrechten van graaf Willem II van Holland.

Vanaf dat moment groeide Haarlem uit tot één van de belangrijkste steden van Holland. Tijdens de Tachtigjarige oorlog verzette Haarlem zich hevig tegen de Spaanse overheersing. Eenmaal in handen van Willem van Oranje trokken veel Vlamingen naar de stad, waarvan de invloeden ook nu nog zichtbaar zijn. In de Gouden Eeuw was Haarlem een geliefde woon- en verblijfplaats voor de rijken een machtigen.

Ultiem ontspannen in luxe privésauna Spa Bada

Romantisch ontspannen zonder andere gasten: in luxe privésauna Spa Bada in Haarlem ben je met z'n tweeën even helemaal weg van de wereld. Stap in een prachtig verlicht stoombad en bubbel weg in de jacuzzi met een drankje in de hand. De chique complexen van Spa Bada heb je helemaal zelf tot je beschikking, waardoor je heerlijk ongestoord geniet met je partner of vrienden.

Geef je lichaam een boost

Heerlijke geuren, zachte handdoeken en een chique design. In Spa Bada waan je je tweeënhalf uur lang in hemelse sferen. Verwen jezelf ultiem en stap in de infraroodsauna, die naast ontspannend ook nog eens heel gezond is. Geniet in de loungeset van een romantische film op een groot televisiescherm met een drankje uit de minibar. Er zijn geen andere gasten, dus je bent alleen met elkaar.

Finse sauna

Het tweede complex van Spa Bada heeft dezelfde opzet, maar dan met een Finse sauna. Deze comfortabele houten sauna wordt verwarmd met natuurstenen. Neem plaats op de bank, adem diep in en voel je als herboren.

De twee spa's zijn los van elkaar en helemaal privé af te huren.

Ultiem ontspannen in luxe privésauna Spa Bada in Haarlem leent zich ook goed voor een vriendinnendag. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Ristorante Piccolo

In het romantische Ristorante Piccolo serveren ze de lekkerste Italiaanse gerechten, zoals tapas en pasta's. Bij lekker weer zit je op het terras aan de Grote Markt pal naast de prachtige Sint-Bavokerk. Ook kun je blijven slapen; de kamers in Hotel Donatella bieden uitzicht over de markt.

Ristorante Piccolo in Haarlem leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Geniet van Haarlem tijdens een rondvaart

Dwars door Haarlem slingert de rivier Spaarne, langs historische hofjes en eeuwenoude grachtenpanden. De stad leent zich perfect voor een een bezichtiging vanaf het water. Stap aan boord van een van de schepen van Smidtje Canal Cruises en laat je meevoeren door de stad tijdens een rondvaart van vijftig minuten door het Spaarne en de vele grachten en singels die de stad rijk is. Stap op bij het Boothuys tegenover het beroemde Teylersmuseum, ontdek Molen de Adriaan, Teylers hofje en de imposante Basiliek Sint Bavo.

Terug naar overzicht