Daten in Eindhoven

Eindhoven staat bol van de energie. In deze lichtstad viert de combinatie van architectuur, innovatie, technologie en design hoogtij. Je kunt hier terecht voor creatieve hotspots en eigenzinnige activiteiten, zoals lichtfestival GLOW.

Nu gratis inschrijven!

Glow in the dark minigolf

Minigolf, dat kennen we allemaal wel. Maar GlowGolf Eindhoven is andere koek! Het fluorescerende decor maakt het slaan van een hole-in-one tot een nog leukere uitdaging. Via een oude mijn sla je de bal naar een science fiction-gedeelte, waar de deelnemers ruimteschepen moeten overwinnen. In de deep sea ontmoet je vervolgens Neptunus en is de omgeving versierd met koraal en een submarine. Wil je een potje glowgolf nog spannender maken? Speel dan met een 3D-bril op en geef het decor meer diepte.

Het Stratumseind.

Kortweg het ‘Stratum’ is niet alleen de langste 'nachtlevenstraat' van Nederland, maar zelfs van de hele Benelux. Aan deze straat van 225 meter lengte liggen 54 horecagelegenheden die wekelijks een 25.000 bezoekers trekken. De traditionele bruine cafés aan het Wilhelminaplein zijn perfect voor een middagje op een terras of voor een nacht dansen op live muziek.

Het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum werd in 1936 gesticht, en is gericht op moderne en hedendaagse kunst. In de collectie zijn werken opgenomen van Picasso, Kandinsky, Lissitzky en Rodin. De collectie geldt als een van de belangrijkste in het Nederlandse en Duitse taalgebied.

Terug naar overzicht