Daten in Duiven

Daten in Duiven

In 2013 bestond de gemeente Duiven 200 jaar. Hoewel de dorpen afzonderlijk al langer bestonden, vielen de dorpen Duiven, Loo en Groessen in 1813 voor het eerst onder de bestuurlijke eenheid ‘Bürgermeisterey Duven’ onder Pruisisch bestuur. In 1816 ging de gemeente – net als de rest van de Liemers – over naar het Koninkrijk der Nederlanden.

Nu gratis inschrijven!

Pannenkoekenrestaurant De Snippenhof in Duiven

In het voormalig stationskoffiehuis vlakbij het treinstation in Duiven is Pannenkoekenhuis De Snippenhof te vinden. De voorgevel bij de entree is nog in de oorspronkelijke staat zodat je je nog kunt inleven in de sfeer van de treinreizigers die hier vroeger een bakje koffie namen. In het sfeervolle pannenkoekenrestaurant genieten gasten van de keuze uit wel tachtig verschillende soorten pannenkoeken. Toch geen trek in een pannenkoek? Dan kun je ook kiezen uit een schnitzel of kipsaté. Er wordt rekening gehouden met verschillende diëten als glutenvrij en suikervrij. Voor groepen kunnen bovendien koffietafels, broodmaaltijden en borrels verzorgd worden. Op de eerste verdieping is een speelkamer voor kinderen.

Kartbaan Duiven

Kom karten bij Kartbaan Duiven. Een bezoek aan Kartbaan Duiven kan in arrangementvorm met een buffet en een profesionele wedstrijd. De baan heeft twee verdiepingen en een speciale kombocht.

Voor mensen die niet in een gewone kart kunnen rijden is een wagen beschikbaar met handgas en handrem. Of huur een Duokart voor een volwassene en een kind.

Kartbaan Duiven in Duiven leent zich date, of een vriendendag

Speeltuin De Klimtuin - Intratuin Duiven

Een bezoek aan de Intratuin in Duiven is voor ouders en hun kinderen ineens een stuk aantrekkelijker geworden. Met name voor de kinderen! Midden in het tuincentrum is de splinternieuwe speeltuin De Klimtuin te vinden, vol speeltoestellen en netten om in te klimmen. De grotere kinderen kunnen hier wel tot negen meter hoogte klimmen. De speeltuin, in de stijl van een oude fabriek, is overdekt en is verbonden met een buitenspeeltuin. Hier is ook een klein buitenterras, waar ouders ontspannen een oogje in het zeil houden. En niet onbelangrijk, naast de speeltuin zit restaurant De Proeftuin, waar je lekker kunt eten.

Terug naar overzicht