Daten in Dordrecht

Bezoek Nederlands oudste stad en geniet van talloze monumenten en musea, eeuwenoude pakhuizen en de druk bezochte handelsstraten die herinneren aan het welvarende verleden van deze stad aan het water.

Nu gratis inschrijven!

Grote Kerk Dordrecht

Wie een dagje naar Dordrecht gaat, mag een bezoekje aan de Grote Kerk Dordrecht niet missen. De kerk is zowel van de buitenkant als van de binnenkant enorm indrukwekkend.

De monumenten in het gebouw, de kapellen en de architectuur van de buitenkant maken de kerk tot het belangrijkste monument van Dordrecht. Het is ook mogelijk om de toren van de kerk te beklimmen. Eenmaal boven is het genieten van een prachtig uitzicht over Dordrecht! Elk jaar worden er in de Grote Kerk tentoonstellingen georganiseerd. Buiten het gebruik ten behoeve van kerkdiensten, is de Grote Kerk te huur voor concerten, cd-opnamen, tv-registraties, lezingen en andere culturele activiteiten.

Museumrestaurant Art & Dining Dordrecht

Behalve dat je geniet van de beste gerechten uit Dordrecht proef je bij Art & Dining ook de unieke sfeer van kunst en cultuur. Ga er even tussenuit en laat je inspireren door de vele schilderijen en beelden! Nog honger naar kunst? Na een lekkere kop koffie of goed glas wijn, loop je zo gelijk Museum Dordrecht binnen.

Beste restaurant van Dordrecht

Samen lunchen of dineren in zalen vol kunstwerken met uitzicht op de museumtuin is niet iets wat je elke dag doet. Acht toprestaurants in Dordrecht konden niet op tegen de kwaliteit van Art & Dining. Om bekend te staan als 'Het beste restaurant van Dordrecht' is toch een mooie toevoeging op de kunstcollectie.

Koffiebreak, lunch, diner of borrel

De menukaart van Art & Dining komt op elk moment van de dag van pas. Een stuk walnoten pruimentaart of een vers broodje met gerookte kip in de middag en een luxe driegangenmenu in de avond. De hele dag is het museumrestaurant open voor kunstzinnige ontspanning en genietmomenten van lekker eten en drinken.

Restaurant de Stroper

is een culinaire ontmoetingsplek in hartje Dordrecht. Het is gelegen aan de historische gracht naast de Wijnbrug.

De Stroper bestaat al sinds 1987 en stond altijd bekend om de gezelligheid, het prachtige uitzicht over het water, waar ’s zomers de rondvaart start. Bekijk ons restaurant dat sinds juli 2014 een complete verbouwing heeft ondergaan, en een sfeervol interieur heeft gekregen.

BroodBar Boer’n Bontje

Met liefde en passie voor de authentieke keuken.

Welkom bij de enige echte Broodbar van Dordrecht! Bij ons ben je van harte welkom om te genieten van heerlijke broodjes, maar dan net anders. Wij bieden een divers assortiment aan Turkse, Surinaamse en Nederlandse broodsoorten met liefde en passie voor de authentieke keukens.

Een unieke smaakbeleving van het beste van deze verschillende keukens, met brood als onmisbaar product.

Bij ons staat gezelligheid en genieten voorop in een eigentijdse en creatieve omgeving!

Terug naar overzicht