Daten in Doetinchem

Daten in Doetinchem

Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, is een eeuwenoude stad aan de Oude IJssel waar van alles te ontdekken valt. Zo zijn er schitterende historische gebouwen als het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Daarnaast kunt u er ook heerlijk winkelen en genieten van vele gezellige cafés en restaurants.

Nu gratis inschrijven!

Grandcafé de Bank

In ons Grand café kunt u genieten van een kopje Beukenhorst koffie met een stukje gebak of bijvoorbeeld een huisgemaakt saucijzenbroodje. Naast de uitgebreide lunchkaart is het vanaf 10.00 uur tot in de late uurtjes genieten van een heerlijke diner, wisselende speciale bieren van de tap en een gemoedelijke sfeer.

In 2000 werd Grand café de Bank uitgeroepen tot Café van het jaar. Kom binnen en ervaar waarom u bij ons altijd het hoogste rendement haalt uit uw belegging.

Stadion De Vijverberg

Moedig De Graafschap aan in hun thuishaven De Vijverberg. Ook kun je je laten rondleiden door dit voetbalstadion; de gids leidt je graag langs de kleedkamer, de spelerstunnel en de perskamer.

Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg is een gebouw uit de late Middeleeuwen en ligt vlakbij de benedictijner abdij St. Willibrord. Het kasteel verwelkomt een ieder die op zoek is naar rust in een bijzondere omgeving. De gastenkamers zijn ontdaan van iedere vorm van moderne communicatie. Je hebt er geen telefoon, geen tv en geen radio. De kamers hebben allerlei veelzeggende namen: De Witte Toren, In het Biezen Mandje, de Chinese Kamer, de Slinge en Musica.

Je kunt op het landgoed zelf vrij wandelen. De St. Willibrords Abdij ligt enkele kilometers ten zuiden van het kasteel. De benedictijner monniken leven volgens de regel van St. Benedictus: in de stilte leert de mens zichzelf vinden. De monniken brengen een groot deel van de dag in gebed door. Vijf keer per dag komen ze bij elkaar om gezamenlijk te bidden. Deze diensten zijn vrij om te bezoeken.

IJsselkade: stranden aan de Oude IJssel

Op een steenworp afstand van de binnenstad van Doetinchem vind je restaurant IJsselkade. Kom hier ontspannen na een drukke werkdag, met een hapje en drankje en je voeten in het zand. Het uitzicht is zeker de moeite waard: je kijkt uit over de Oude IJssel. Proef één van de vele biersoorten en plof ook eens neer op de flaneersteiger, terwijl het water onder je door kabbelt. Ook geschikt als relaxte locatie voor feestjes.

Terug naar overzicht