Daten in Doesburg

In Hanzestad Doesburg waant men zich in vroeger tijden. In de fraaie historische binnenstad is het middeleeuwse stratenpatroon perfect bewaard gebleven.

Nu gratis inschrijven!

Museumtuin fruitbomen 't Olde Ras

De stichting 't Olde Ras verzamelt oude, bijzondere en nieuwe fruitrassen. De bomen worden in de daarvoor bestemde museumtuin geplant. In het museum zelf zijn vele fruitteeltgereedschappen en een collectie pruimenpitten te zien.

In de tuin staan meer dan 1.500 verschillende fruitrassen: van simpele appels en peren, tot Japanse dwergkeeën en mispellen. Zo nu en dan zijn er fruitshows in de museumtuin. Bewonder de duizend fruitrassen die op naam zijn tentoongesteld. Maak kennis met de fruitrassen door ze zelf te proeven!

Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek

Het was eerst alleen een fabriekje, maar sinds 1974 is de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek een museum. Maak kennis met een typisch oud-Hollands ambacht en ga met veel smakelijke ideeën naar huis! Zie hoe ambachtelijke mosterd gemaakt wordt en met oude apparaten wordt verdeeld over de potjes. Ook doe je een hoop inspiratie op voor in de keuken - want met mosterd kun je eindeloos combineren.

Het Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek grenst aan De Gildehof in Doesburg, waar je diverse oude ambachten en leuke winkeltjes aan een gezellig ouderwets plein vindt.

Brasserie Het Zesde Zintuig

Onze brasserie is gevestigd in het Hanzestadje Doesburg in een monumentaal pand. Wij willen dat u bij ons gezellig uit bent met lekker eten en drinken.

Onze keuken laat zien dat er voor een prettige prijs puur gekookt kan worden met eenvoudige, eerlijke en soms streekproducten die uitstekend passen in deze tijd.
U kunt al gebruik maken van ons keuzemenu vanaf 25,- p.p. of u kiest voor een lekker plate gerecht. Daarnaast bieden wij een avondvullend 5 gangen Hanzemenu. Uitsluitend op reservering en vanaf 6 pers, kunt u vanaf 13.00 uur gebruik maken van onze high tea of lunch.

Museum De Roode Tooren

Doesburg heeft karakter. Nu, maar ook vroeger. Leer meer over de vestigingsplaats Doesburg in het streekmuseum De Roode Tooren.

In het museum zijn onder andere een kruidenierswinkel uit 1890, een werkende tabakskerverij uit 1894 en archeologische vondsten te bezichtigen. Verder organiseert het museum lezingen en wandelingen naar de door Menno van Coehoorn ontworpen vestingwallen (Hoge Linie, 1702).

Restaurant de Liefde

Midden in het romantische stadje Doesburg tegenover het mooiste pleintje van Doesburg, vindt u restaurant de Liefde. Een avond in ons restaurant is een echt avondje uit. Onze heerlijke spijzen, een romantische sfeer en vakmanschap dragen bij om u heerlijk in de watten te leggen. Dit alles dankzij onze liefde voor het vak, de mens en Doesburg.

Terug naar overzicht