Daten in Dinkelland

Dinkelland heeft net als geheel Oost-Twente zijn katholieke karakter goed weten te behouden. Zo worden de meeste katholieke gebruiken er nog nageleefd.

Nu gratis inschrijven!

Van pannenkoek tot sterrenrestaurant

In Ootmarsum-Dinkelland is keuze genoeg van pannenkoek tot sterrenrestaurant. De belangstelling voor eerlijke producten uit de streek zit in de lift. Mensen willen iets bijzonders. Kleinschalig en ambachtelijk gemaakte producten zijn uniek. Dat is terug te vinden in de kwaliteit en uitstraling ervan: zuiver en puur. Het Slow Food principe: het eten moet goed smaken en het moet geproduceerd zijn zonder schade voor de leefomgeving en dierenwelzijn.
https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/wat-doen/eten-drinken/

Oriënteertafel Kuiperberg

Op de Kuiperberg bevindt zich naast de joodse begraafplaats en de watertoren een bijzonder rijksmonument: de oriënteertafel. Vanaf dit markante uitzichtpunt waren oorspronkelijk grote delen van Twente en het Duitse grensgebied te zien: steden als Oldenzaal, Enschede en Hengelo, maar ook het kasteel in Bentheim. Bomengroei verstoorde geleidelijk aan het uitzicht.

Restaurant De Watermolen

Watermolen Singraven even buiten Denekamp ligt een stukje verleden dat opvallend goed bewaard is gebleven: het Landgoed Singraven. Al in het jaar 1380 wordt dit unieke landgoed in de boeken vermeld.

Vlakbij het Huis Singraven, midden op het landgoed, vindt u Restaurant De Watermolen. Een Saksisch restaurant met smakelijke lunch- en à la carte gerechten. Door de ligging en oorsprong als molenaarshuis is het een onlosmakelijk verbonden met de rivier de Dinkel en de watermolen van dit Twentse cultuurmonument. De Twentse inrichting van het Restaurant past naadloos in de sfeervolle, schilderachtige omgeving. Eeuwenlang maakten de boeren hier, onder het genot van een drankje, een praatje terwijl zij wachtten op het malen van hun granen.

Terug naar overzicht