Daten in Diemen

Diemen, de oudste vermelding dateert van 1033, en daarmee is Diemen een van de eerste nederzettingen in deze omgeving en zo'n twee eeuwen ouder dan Amsterdam. In de 13e eeuw werd de Diem afgedamd met de Diemerdam in de Diemerzeedijk. ... In de 17e eeuw was Oud-Diemen de kern, en de bewoners leefden hoofdzakelijk van de landbouw.

Nu gratis inschrijven!

Natuurpark Spoorzicht

Vrijwilligers onderhouden vol liefde Natuurpark Spoorzicht. Wandelpaden en bankjes maken het parkje geschikt voor georganiseerde natuurexcursies of voor een vrije wandeling. Het afwisselende natuurgebiedje is onderdeel van de 'Diemer Scheg', een trekroute voor wilde dieren, zoals vossen en ringslangen. Deze dieren maken graag gebruik van Natuurpark Spoorzicht om er tot rust te komen en jongen te krijgen. Vrijwilligers organiseren regelmatig tochten met gidsen. Zorg wel voor waterdichte schoenen of rubber laarzen!
 

TukTuk Company: rondrijden in een Thaise Tuk Tuk!

Ga eens met de Tuk Tuk! Het is veel leuker dan fietsen en steppen en je zit altijd droog. De taxi, beroemd uit de Thaise hoofdstad Bangkok, brengt toeristen overal waar ze maar willen. TukTuk Company introduceerde de driewieler in 2007 in de Nederlandse hoofdstad. Ook leuk voor een groepsuitje: bestuur zelf een Tuk Tuk of houd een race met verschillende teams door de binnenstad van Amsterdam!

Amsterdam vanuit een Tuk Tuk

Bekijk de oude binnenstad van Amsterdam op een heel unieke manier! Stap in een traditionele Thaise Tuk Tuk en en laat je met relaxte vaart langs alle mooie plekken van de stad rijden. De ronkende Tuk Tuk's zijn verrassend geschikt voor de Amsterdamse grachten en smalle straatjes en zorgen voor veel enthousiaste reacties van omstanders. De Tuk Tuk-driver haalt je op bij een terrasje op de Nieuwmarkt en voert je langs alle bezienswaardigheden, waaronder de Amsterdamse Wallen. De TukTuk Experience Amsterdam is een leuke verrassing voor een vriend of vriendin. Denk je graag aan het milieu? De limo-Tuk Tuk's van de Eco Citytour zijn elektrisch en vrijwel geluidloos.

Veilinghuis De Eland

Veilinghuis De Eland verzorgt in de periode voorafgaand aan de jaarlijkse kijkdagen enkele rondleidingen. Veilingmeesters en taxateurs vertellen de bezoeker alles over de gang van zaken voor, na en tijdens de veiling. Vanwege de prachtige zaken is het veilinghuis ook uitermate geschikt voor bedrijfspresentaties en borrels. De zalen bieden ruimte aan 300 tot 400 personen.

Veilinghuis De Eland in Diemen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Terug naar overzicht