Daten in De Ronde Venen

 

Het gebied De Ronde Venen is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. Rond het gebied liggen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa. Deze wateren vormen een bijna gesloten, ronde cirkel, wat de wijze van ontginning en verkaveling heeft bepaald.

Nu gratis inschrijven!

Theater Piet Mondriaan

In Theater Piet Mondriaan is van alles te beleven. Cabaret, toneel en familievoorstellingen worden hier met veel enthousiasme voorgedragen. Ook zijn er theaterconcerten en muziektheaters voor de kinderen.

Het theater heeft een intieme theaterzaal waar plaats is voor ruim 200 bezoekers. Elke plaats geeft goed zicht op het podium. In de directe omgeving van het theater kan vrij geparkeerd worden.

Museum De Ronde Venen

In Museum de Ronde Venen ontdek je alles over de geschiedenis van een mooi stukje Nederland. Het gaat om het gebied tussen Utrecht en Amsterdam. Daar zijn onder andere de woonkernen Mijdrecht, Amstelhoek, Vinkeveen en Wilnis gelegen.

In het museum zijn schitterende historische kaarten van het gebied te zien. Ook kom je alles te weten over turfwinning. Het pronkstuk van het museum is een unieke veensteekmachine. Deze machine uit de negentiende eeuw laat zien hoe het steken en baggeren er ooit aan toe ging.

Terug naar overzicht