Daten in De Bilt

Daten de Bilt

Het dorp De Bilt heeft zijn ontstaan te danken aan de Steenstraat, een deel van de belangrijke handelsroute die van Utrecht naar Keulen liep.

Nu gratis inschrijven!

Midgetgolf Bilthoven

Midgetgolf Bilthoven ligt mooi beschut, in een heerlijke bosrijke omgeving vlakbij de doorgaande weg van Bilthoven naar Zeist. Het is een ideaal en betaalbaar uitje voor de familie en andere groepen. De baan ligt onder hoge, oude bomen in het Bilthovense bos. Ideaal als het een warme dag is en je wilt toch even een leuk spel doen met elkaar. De midgetgolfbaan heeft achttien holes. Bij de kleine bar kun je wat drinken of een snackje bestellen.

Klos over de klompenpaden in Utrecht en Gelderland

Klompen aan, rugzak op en gaan! De klompenpaden in Utrecht en Gelderland vragen om een verkenningstocht. Speciale wandelroutes laten de agrarische omgeving van Utrecht en Gelderland zien. Leuk met klompen aan maar de paden zijn natuurlijk ook met gewone schoenen te betreden. Wandel langs boerenerven, rustieke weggetjes en weilanden en geniet van de prachtige natuur die Nederland bezit.

In Utrecht en Gelderland zijn meer dan honderd klompenpaden te bewandelen. De lengte varieert van drie tot zestien kilometer. De paden zijn in perfecte staat en worden stuk voor stuk bijgehouden door Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Op de website zijn diverse brochures en routekaarten te bekijken.

Tip: Maak je eigen picknickmand klaar en ga picknicken op één van de mooie plekjes langs het pad samen met je date.

Museum Beelden op Beerschoten - JitsArt Museum

Bekijk de prachtige beelden en sculpturen van kunstenaar Jits Bakker in Museum Beelden op Beerschoten. Deze beelden voelen zich thuis in de rustieke omgeving, maar ook in het bruisende centrum van een dynamische stad. En dat maakt het zo bijzonder! Ga het bewerkte brons en marmer ook eens van dichtbij bekijken.

Wie uitgekeken is, kan verder wandelen in Stichtse Lustwarande. Het paviljoen geeft informatie over dit mooie natuurgebied.

Terug naar overzicht