Daten in Dalfsen

De naam Dalfsen komt voor het eerst voor in officiële documenten uit het jaar 1231. Dalfsen is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen

Nu gratis inschrijven!

Westermolen Dalfsen

Beeldbepalend. Zo is de Westermolen in het Sallandse dorp Dalfsen gerust te noemen. De molen is een van drie overgebleven molens die het dorp ooit rijk was. Onlangs zijn de molen en haar bijgebouwen grondig gerestaureerd.

De molen heeft haar naam niet alleen te danken aan haar geografische ligging ten opzichte van Dalfsen, maar ook omdat er een Oostermolen in Dalfsen is geweest. De stellingmolen uit 1818 maalt elke zaterdag ambachtelijk meel. In één
van de opgeknapte bijgebouwen is De Groene Marke gevestigd, een boerderijwinkel waar allerlei streekproducten worden verkocht. Het andere bijgebouw wordt multifunctioneel gebruikt, bijvoorbeeld voor exposities.

Sterrenwacht het Vechtdal

Welk kind droomt niet van de sterren? Bij Sterrenwacht het Vechtdal leren zowel kinderen als volwassenen veel over het zonnestelsel en het heelal. Als het mooi weer is, mag iedereen door een telescoop kijken. Twee avonden per maand is de sterrenwacht open voor het publiek. Ontdek zelf de geheimen van het heelal!

Bij speciale hemelverschijnselen zoals verduisteringen en dergelijke, is Sterrenwacht het Vechtdal extra open. Weten wanneer? Houd de website in de gaten, daar worden extra openingstijden aangekondigd.

Terug naar overzicht