Daten in Coevorden

Het ontstaan van Coevorden begint met een doorwaadbare plek in de rivier waar de koeien werden langs gedreven. Deze plek was door de afzetting van zand en slib ontstaan en noemde men een ‘voorde’. Naar verloop van tijd werd deze plek ‘Koevorde’ genoemd. Zo ontstond uiteindelijk de naam Coevorden. Vergelijk het met de Engelse plaats Oxford, waarin dezelfde naamsbetekenis schuilgaat.

Nu gratis inschrijven!

Kasteel van Coevorden

In het hart van de vestingstad Coevorden ligt het Kasteel, oorspronkelijk stammend uit de elfde eeuw. Omgeven door een groene oase van rust is het Kasteel, met al zijn verschillende zalen, restaurant en nabijgelegen hotel de ultieme plek voor uw evenement, trouwerij, congres of vergadering. De onlangs afgeronde renovatie van het Kasteel is gebeurd met oog voor authentieke details en behoud van karakter, waardoor uw evenement een zeer bijzondere uitstraling krijgt. Ons gastvrije team staat voor U klaar en wij treden graag met U in overleg voor de vervulling van uw wensen.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert is een park waar je terug gaat in het verleden van Zuidoost-Drenthe. Bewonder hoe men door de tijd heen woonde en werkte. Neem een kijkje in de plaggenhut, de Saksische boerderij, het tolhuis, het schooltje en de gevangenis.

Er zijn verschillende verzamelingen te bekijken. Ook is er een speeltuin, kinderboerderij en een 16-delig kippenverblijf. Zo kun je zien hoe Drentse hoenders leefden en hoe het Drentse boerenerf eruit zag. Voor jong en oud is een bezoek leuk en leerzaam!

Boerderij Restaurant 't Oelnbret

't Oelnbret is een theaterboerderij, een restaurant met een uitgebreide kaart voor particulieren en zakenmensen en een geschikte locatie voor bruiloften en partijen. Een sfeervolle en gezellige locatie en ideaal om een avondje theater en een goed diner te combineren.

In het theaterseizoen van september t/m juni is er op de vrijdagavond een avondvullend programma met buffet. Op de zondag zijn er voorstellingen.

Terug naar overzicht