Daten in Bussum

Bussum was lange tijd een onbetekenend dorpje op de Gooise heide, voor het eerst genoemd in 1306. Het was een buurtschap, omgeven door heide en bossen en werd bewoond door boeren, voerlieden en schaapherders, later ook spinsters en wevers. Men neemt aan dat de naam is afgeleid van Bos-hem, wat "huis in het bos" betekent. Gelegen bij de versterkte vesting Naarden werd Bussum vanaf 1369 door Naarden bestuurd. In 1470 woonden er ongeveer 250 mensen. Bussum was daarmee het kleinste dorp in het Gooi.

Nu gratis inschrijven!

Theater 't Spant!

Hét theater van het Gooi is 't Spant! Het theater bestaat al sinds 1969 en is gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen. Het oude Spant had één grote theaterzaal. Nu heeft het theater tien podia en drie foyers. Grote namen en voorstellingen maken voor iedereen een avondje weg tot een feest. Ook is het mogelijk om hier een congres of zakelijk evenement te organiseren.

Fort Werk IV

Fort Werk IV is de grootste van vijf verdedigingswerken die in 1869 gebouwd werden rond de stad Bussum. Helaas is het ook het enige overgebleven fort in deze werken. Vandaag de dag is het fort opengesteld voor publiek en is het beschikbaar voor de organisatie van grote evenementen. Rondom het fort zijn meerdere mooie wandel- en fietsroutes te ontdekken.

Fort Werk IV in Bussum leent zich ook goed voor een schoolreisje, themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Terug naar overzicht