Daten in Bunschoten

Daten in Bunschoten

Bunschoten-Spakenburg is door verschillende nieuwbouwwijken dusdanig aan elkaar gegroeid dat, op de oude kernen van de twee plaatsen na, geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen de twee. Voor de post liggen alle adressen in Bunschoten-Spakenburg. Toch verschilt het karakter van de twee plaatsen sterk. Bunschoten, aan de zuidkant, was altijd een boerendorp maar had in het verleden wel stadsrechten

Nu gratis inschrijven!

Historische zeilevenementen

Kruip in de huid van een Spakenburger visserman en ervaar het harde leven op zee. Bij Botterverhuur.nl weten ze je aan de hand van sterke verhalen vol weemoed en heroïek terug te brengen naar vroeger toen het IJsselmeer nog een ruige Zuiderzee was. Stap aan boort en help aanpakken op de historische botter. Hijs de zeilen!

Palingrace

Leer elkaar goed kennen tijdens een hilarische Palingrace. Deze competitieve zeildagtocht met unieke botters is ideaal voor bedrijfs- en familiefeesten. De deelnemers worden in teams van maximaal twaalf personen ingedeeld en varen elk op hun eigen botter. Samen met een ervaren botterschipper bepalen de teams welke route het beste gezeild kan worden naar de finish. Wie vaart de scherpste tijd en neemt het pondje paling mee naar huis? Het dagvullende wedstrijdprogramma is compleet met typische visserijlekkernijen. Denk aan een schippersborrel met verse haring, een uitgebreide lunch aan boord van het schip, borrelhapjes en een luxe diner naar keuze.

Klederdracht- en Visserijmuseum

Achter de Noorderkerk in Spakenburg bevindt zich het Klederdracht- en Visserijmuseum. De collectie van dit museum bevat meer dan honderd poppen die de historie en tradities van klederdracht laten zien. Ook worden er zo'n twintig modellen tentoongesteld van botters en zijn er miniatuuropstellingen van lokale dorpstafereeltjes te zien. Bewonder ouderwets handwerk en oude visnetten uit Spakenburg en ga zelf op de foto in klederdracht. De cultuur van Bunschoten-Spakenburg komt hier tot leven!

Klederdracht- en Visserijmuseum in Bunschoten leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Terug naar overzicht