Daten in Bunnik

Bunnik is een plaats in de Nederlandse provincie Utrecht en onderdeel van de gelijknamige gemeente Bunnik. De kern telt ongeveer 6.965 inwoners.Bunnik ligt nabij een knooppunt van spoorwegen en snelle verbindingen met de historische stad Utrecht. De Kromme Rijn stroomt door de plaats

Nu gratis inschrijven!

WhatsApp Moordtocht

Steek de koppen bij elkaar en speel de spannende WhatsApp Moordtocht. Er is een moord gepleegd in de stad. Ontdek wie het slachtoffer en wie de moordenaar is. Per mail ontvangen jullie een briefing, fotolijst en antwoordformulier. Op de mooiste plekken van de stad verzamel je steeds meer aanwijzingen. Lukt het om de moord op tijd op te lossen?
https://www.stadunique.nl/

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

In Waterliniemuseum Fort bij Vechten ontdek je hoe water ons land beschermde tegen de vijand. Leer alles over waterlinies, waarom ze werden aangelegd en hoe ze werkten. Een gigantische maquette loopt onder water: zo zie je met eigen ogen hoe de Nieuwe Hollandse Waterlinie eruitziet. Zet een VR-bril op en vlieg over de waterlinie heen!

Eeuwenoude verhalen

Verschillende personen uit de geschiedenis nemen je mee in hun ervaringen met de waterlinie. Zo vertelt (prins) Maurits zijn briljante idee dat hij in 1589 had en laat een soldaat de zwakke plekken van de linie zien in 1794. Ook is er op het fort voldoende ruimte en groen om op je gemakje wat rond te zwerven. Onderweg kom je van alles tegen en leer je meer over de historie van het fort. Of laat je rondleiden door een gids: hij vertelt je alles over de rijke geschiedenis van Fort bij Vechten.
 

Terug naar overzicht