Daten in Bronckhorst

Daten in Bronckhorst

Bronkhorst - Een kerkje, een dorpspomp, een museum, wat horeca, een winkeltje, een paar huizen én stadsrechten. Dat laatste is het enige dat van dit middeleeuwse dorpje aan de IJssel (dat aanvoelt als een openluchtmuseum) een heuse stad maakt. Omdat het de laatste plaats in Nederland is dat stadsrechten kreeg, is het eigenlijk ook meteen de laatste stad van ons land. Daarnaast is het tevens de kleinste, want er wonen slechts zo'n 150 mensen in Bronkhorst.

Nu gratis inschrijven!

Herberg de Gouden Leeuw

Wie Herberg de Gouden Leeuw bezoekt stapt binnen in één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland. Van oorsprong bestond deze stadsboerderij uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650, en de rosmolen uit 1750. Vandaag de dag zijn deze drie monumentale panden geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat ze als een echte herberg een warm en modern onderkomen biedt aan haar gasten. https://www.herbergdegoudenleeuw.com/nl/

Het Kunstgemaal kunstgalerie

Het Kunstgemaal heeft een lekkere opvallende plek gekozen, bovenop de IJsseldijk in Bronkhorst, voor het exposeren van moderne kunst en design. Zo kun je er eigenlijk maar moeilijk omheen als je Bronkhorst bezoekt. Je moet gewoon even kijken naar de expositie van moderne designvoorwerpen buiten en de beeldende kunst binnen. De kunstvormen zijn veelal gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven. Neem daarom gerust plaats op de felgekleurde terrasstoelen of aan de bijzondere picknicktafel en geniet van het zicht over de uiterwaarden van de IJssel.

Terug naar overzicht