Daten in Breukelen

Breukelen, ten noord-westen van Utrecht, staat bekend om de groene omgeving, grote huizen en buitenplaatsen, gelegen langs de oevers van de Vecht.

Nu gratis inschrijven!

Grandeur uit de Gouden Eeuw

Veel van de landhuizen en hun prachtige tuinen zijn gebouwd in de 17e eeuw door rijke kooplieden. Zo vind je rond Breukelen de buitenplaatsen Gunterstein, Vechtvliet, en Boom en Bosch, tegenwoordig het gemeentehuis van Breukelen. Wist je dat stadsdeel Brooklyn in New York naar Breukelen is vernoemd? Kortom: Breukelen is een plaats met een rijke geschiedenis. Daarmee is het zeker een bezoek waard en een fantastische plek voor een fiets-, wandel of boottochtje.

Buitenplaats Slangevegt

Buitenplaats Slangevegt ligt aan de kronkelige Vecht, waar de naam op is geïnspireerd. Schuif binnen aan in het rijksmonument uit 1700 of geniet buiten op loungesets van het terras aan het water. De dinerkaart is aan de chique kant: je zult er geen hamburger op zien, maar gerechten als polderhoen en lam. Het restaurant is ook af te huren voor feesten.

Het terras van Buitenplaats Slangevegt ligt aan de Vecht en werd in 2017 uitgeroepen tot een van de beste terrassen van Nederland: nummer 4 in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

Parkeren bij Buitenplaats Slangevegt is gratis. Ook voor bezoekers die per boot komen: zij kunnen gratis hun boot aanleggen aan de steigers van het restaurant.

Kookschool Keizer Culinair - Breukelen

Zoek je een sfeervolle, intieme locatie voor een kookworkshop met een kleine groep of je date? Dan is Kookschool Keizer Culinair in het hart van Breukelen een perfecte plek! Groepen van acht tot twaalf personen zijn hier van harte welkom. Maak kennis met verschillende keukens uit alle windstreken door deelname aan een gezellige culinaire workshop. Wie meer van een drankje houdt, kan zich opgeven voor een wijncursus waarin de technieken van het wijn proeven onderwezen worden. Ook is het mogelijk om te vergaderen tijdens het wijn proeven. Geniet van bourgondische geneugten in Breukelen!

 

Terug naar overzicht