Daten in Breda

Vier de zomer in Breda! Onze stad is niet voor niets uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Eindeloos shoppen in een prachtig, historisch decor. Heerlijk varen over de singels. Je laten verwennen op de ontelbare terrassen en even uitblazen in de rustgevende parken of het bos.

Nu gratis inschrijven!

Rondje Varen Breda met elektrische sloep

Rondje Varen Breda is  het eerste, volledig elektrische rondvaartbedrijf van Breda. Je vaart een mooi rondje van een uur over de Singels rond de Bredase binnenstad.

Onderweg vertelt de schipper u over wat u op de route tegenkomt.

Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk

Eén van de bekendste monumenten in Breda is de 15e eeuwse Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Van oorsprong katholiek maar na de beeldenstorm in hervormde handen overgegaan.
Negen Nassaus en de eerste Prins van Oranje vonden er hun laatste rustplaats.

Niet alleen de imposante architectuur van de buitenzijde van het gebouw, maar ook de in de kerk aanwezige monumenten, gewelf- en muurschilderingen maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Breda.

Zeer bijzonder is de Prinsenkapel met zijn met bladgoud beklede plafond, waar de voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven zijn

De Avenue

n een sfeervolle en theatrale ambiance geniet je tijdens de dinnershow van een viergangendiner, gecombineerd met topentertainment. De uiteenlopende dinnershows bieden een bonte mix van zang, comedy, magie en dans, elk in een eigen thema en met een gepassioneerde cast.

In de agenda op deze site vind je het programma van de shows waarvoor je individueel of met een groep kunt inschrijven.

Terug naar overzicht