Daten in Boxmeer

Daten in Boxmeer

De kern van de gemeente vormt vanouds de vrije heerlijkheid Boxmeer. Zij bleef onafhankelijk van het Land van Cuijk, een onderdeel van het hertogdom Brabant. Toen Noord-Brabant Staats werd, werd Boxmeer een enclave waar het katholicisme vrij beleefd kon worden.

Nu gratis inschrijven!

Hotel-restaurant Riche

Hotel-restaurant Riche in Boxmeer biedt een ruim aanbod aan gerechten en menu’s en luxe hotelkamers. Grote groepen organiseren een feest of concert in de Grote Zaal die tot 700 personen kan herbergen.

Het restaurant heeft een frisse en lichte indruk. Alle hotelkamers van dit driesterrenhotel beschikken over draadloos internet, bad/douche, toilet, telefoon en digitale televisie. Het hotel bestaat uit zeventien tweepersoonskamers en vier eenpersoonskamers en er is een lift.

Kasteelmuseum Julie Postel

Het Kasteelmuseum Julie Postel zit in het souterrain van het oudste gedeelte van het kasteel. Enkele vertrekken zijn ingericht in de sfeer van vroeger tijden. Door middel van een tijdlijn stellen de voormalige bewoners zich voor. In het museum zijn wisseltentoonstellingen ingericht en er is ook een bijzondere collectie kerkzilver. Daarnaast zijn er kelken, wierookvaten, monstransen en kandelaars te zien. Om het kasteel te ontdekken is een rondleiding onmisbaar! Bezichtig ook het achttiende-eeuwse historische gedeelte van Kasteel Boxmeer, inclusief de zeventiende-eeuwse ridderzaal.

Zusterorde Julie Postel

Het kasteel ligt op een voormalig eiland aan de Maas. Eind 1800 was het kasteel in gebruik als zieken- en verpleeghuis. Vanuit dit kasteel zette de congregatie van Julie Postel, een zusterorde, zich in voor de minderbedeelden in de samenleving. Ze lieten relikwieën, habijten, geschriften en plaatjes uit de oude doos na.

Terug naar overzicht