Daten in Boskoop

Boskoop is een middelgrote gemeente middenin het Groene Hart, gelegen aan het kanaal de Gouwe. De plaats is voornamelijk bekend om haar boomteelt. Boskoop is begonnen als een nederzetting in het pas ontgonnen veengebied. Het is niet bekend wanneer 'Buckeskop' (oftewel het ontgonnen land [‘copes’] van ene Bucke) precies is gesticht, maar waarschijnlijk dateert het van rond 1210. De oudste vermelding dateert uit 1222, toen graaf Willem I bezittingen hier aan de abdij van Rijnsburg schonk.

Nu gratis inschrijven!

PlukTea

Hoe een high tea eruitziet, is voor de meeste mensen wel bekend. Maar PlukTea voegt aan dit bekende concept een dimensie toe. De thee komt namelijk niet uit zakjes, maar uit de tuin. Tijdens een high tea zoekt iedereen zelf de kruiden bij elkaar voor een smaakvol kopje thee. En misschien zit er zelfs wel een bloem tussen.

Suikerriet, stevia, basilicum of bergamot, wat smaakt het lekkerst? Iedereen krijgt hulp bij het combineren van de verschillende kruiden en mag naar hartenlust proeven van de geserveerde lekkernijen. Scones, brownies, fudge of bananencake en lavendelroomijs... Voor kinderen is er een speciale KinderTea. Op de locatie van PlukTea vind je ook een kwekerij en je kunt er heerlijk picknicken tussen het groen. Of een kano of roeiboot huren om het water op te gaan!

Ski & Snowboard Xperience

Oefen je ski- en snowboardskills op de banden van Ski & Snowboard Xperience. Je oefent op een rolbaan die is gemaakt van wit kunstgras. Je kunt eindeloze afdalingen maken op deze baan die onder je door blijft rollen. In de spiegelband zie je meteen hoe goed je het doet. De leraar skiet of snowboardt mee, zodat alles veilig is. In korte tijd leer je veel over de beste technieken om zo goed mogelijk de bergen af te glijden. Voor beginners en gevorderden is dit een goede plek om met gediplomeerde leraren de ski- en snowboardskills (nog beter) onder de knie te krijgen.

Boomkwekerijmuseum

Het Boomkwekerijmuseum laat de geschiedenis van de boomkwekerij zien. Het museum bestaat uit verschillende gebouwen en een museumkwekerij. Leer alles over de ontwikkeling van de boomkwekerij vanaf de middeleeuwen tot de moderne sierteelt door middel van een vaste tentoonstelling met originele voorwerpen, foto's en documenten. Een paar keer per jaar is er een speciale tentoonstelling ingericht over een onderwerp uit de boomkwekerij. Achter de drie museumpanden bevindt zich een heuse museumkwekerij met planten en struiken. Hier worden verschillende boomkwekerijproducten uit de periode rond 1900 getoond.

Terug naar overzicht