Daten in Bloemendaal

Daten in Bloemendaal

Bossen, duinen, strand en villadorpen vormen samen de gemeente Bloemendaal. De kernen Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek en Vogelenzang hebben allen een eigen karakter, terwijl het strand van Bloemendaal aan Zee een hippe hotspot genoemd mag worden. Bloemendaal heeft ook op natuurgebied veel te bieden: een groot deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, maar ook de landgoederen Elswout, Koningsduin, Leyduin en zelfs een stukje van de Amsterdamse Waterleidingduinen maken deel uit van de gemeente Bloemendaal.

Nu gratis inschrijven!

Beachclub Vroeger

Lekker lounchen aan het strand! Even bijkomen na een flinke strandwandeling? Plof neer op de comfortabele stoelen van Beachclub Vroeger aan het Bloemendaalse strand. Intussen kijk je uit over de zee en het strand. In de late uurtjes kun je hier helemaal uit je dak gaan tijdens één van de spetterende feesten! Het clubgedeelte van Beachclub Vroeger, Club Vroeger, biedt plaats aan 5.500 feestgangers. Er staan regelmatig bekende artiesten op de planken!

Beachclub Vroeger in Overveen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, themafeest en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor jongeren.

Openluchttheater Caprera.

Geniet van zomerse optredens en theatervoorstellingen in de buitenlucht. Tussen de duinen en het bos buiten Bloemendaal vind je een mix van cultuur en natuur: openluchttheater Caprera. Het programma is divers: van pop tot klassiek en van dans tot kindershows. Beleef een sfeervolle avond in de natuur!

Sfeervolle zomeravonden

Openluchttheater Caprera is een unieke locatie om een voorstelling of optreden mee te maken. Je zit tussen de duinen en het bos: de tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd. De wind waait door de bomen en blaast een frisse bries door je haren. Omringd door natuur kijk je op een zomeravond naar een theaterstuk, of luister je naar een geweldige band terwijl de zon ondergaat. Genieten! Drankje erbij? Bij het paviljoen kun je met muntjes eten en drinken halen.

Wie staan er op de planken?

Patti Smith, The Common Linnets, Racoon en Bløf: er staan geweldige artiesten op het podium van openluchttheater Caprera. Voor kinderen staat er ook genoeg op het programma, zoals de Sesamstraatshow. Er veel mooie shows en goede bands op de agenda. Weten wie of wat wanneer op de planken staat? Bekijk alle voorstellingen die op de planning staan.

Wandelpark Caprera

Het idee voor het openluchttheater ontstond in 1947, toen een vader en zoon in tijdens een wandeling een groot zandgat in een duin ontdekten. Een mooie locatie voor een openluchttheater! Sinds 1948 is openluchttheater Caprera een feit. Naast openluchttheater is Caprera ook een wandelpark, vol nachtegalen, vleermuizen en honderden soorten planten en bomen.

Terug naar overzicht