Daten in Blaricum

Blaricum is een oase in de drukke Randstad, op kleine afstand van Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Het dorp ligt tegen Eemnes en Laren aan, enerzijds grenzend aan het water, anderzijds omgeven door het groen met haar heidevelden, fraaie engen en bossen. De oude boerderijen in het dorpshart herinneren aan tijden dat landbouw de voornaamste bron van bestaan in Blaricum was, terwijl de prachtige villa’s eromheen wijzen op een rijke historie. Een grote stroom nationaal en internationaal befaamde kunstenaars vonden in Blaricum inspiratie. 

Nu gratis inschrijven!

 

Kunsthandel Studio 2000

Kunsthandel Studio 2000 is gespecialiseerd in schilderijen uit de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw. Het impressionisme, expressionisme en fauvisme zijn te zien in de kunsthandel en ook de Larense school is hier te vinden.

Verschillende kunstenaars exposeren hier hun werk en er zijn steeds weer wisselende tentoonstellingen te zien. De kunsthandel werd opgericht in 1985 en is nog steeds een Blaricumse trekpleister.

IJssalon De Hoop

Wat is er lekker dan in de zomer genieten van een overheerlijke bol ijs? IJssalon De Hoop in Blaricum is de plek waar de ijsliefhebber moet zijn voor het lekkerste ijs. De salon werd in 2009 verkozen tot ijssalon van het jaar. De vitrine van IJssalon De Hoop is standaard gevuld met 28 verschillende smaken, daarnaast worden nieuwe smaken afwisselend aangeboden. In het zitgedeelte is er ruimte om uitgebreid te smullen van overheerlijke coupes ijs, zoals een coupe Fraise met verse aardbeien.

Galerie De Vlierhove

Kunstliefhebbers in Blaricum moeten naar Galerie De Vlierhove. Hier is in het weekend prachtige kunst te bekijken. Verschillende kunstenaars exposeren hier hun werk. Zo zijn er in de galerie sieraden en glaskunst van Annette Duburg, beeldhouwkunst van Elly van de Broek, schilderijen van Wim van Aken en nog veel meer. Om goed op de hoogte te blijven van de kunstige actualiteiten is Galerie De Vlierhove een must om heen te gaan. Er zijn hier namelijk steeds wisselende tentoonstellingen te bewonderen.

Terug naar overzicht