Daten in Beverwijk

Beverwijk is een stad en gemeente in Midden-Kennemerland in de Nederlandse provincie Noord-Holland.
De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis. Beverwijk had de eerste meubelboulevard van Nederland. Ook is in Beverwijk de internationale Automarkt gevestigd.

Nu gratis inschrijven!

De Bazaar

De Bazaar (voorheen Beverwijkse Bazaar) is een grote overdekte markt in de Nederlandse stad Beverwijk. De Bazaar noemt zichzelf de 'grootste overdekte markt van Europa', maar is niet de enige die die titel opeist. De markt bestaat uit een zevental onderdelen: Grand Bazaar, Zwarte Markt, Oosterse Markt, Mihrab, Goudsouk, Booghallen en Outlets met ruim 300 kramen, 700 winkels en 69 eetgelegenheden. De Bazaar is elke zaterdag en sinds 1984 ook elke zondag geopend van 08.30 tot 18.00 uur.

Elk weekend komen er ongeveer 40.000 mensen naar de markten. De Bazaar heeft vooral een reputatie opgebouwd als verzamelpunt van handelaren met een niet-Nederlandse achtergrond, die veel zogenoemde "exotische" goederen aanbieden.

Natuurspeeltuin Moby Dick

Midden in het centrum van Beverwijk ligt, tussen de huizen verstopt, een "OASE" voor kinderen en ouders: speeltuin Moby Dick. De kinderen kunnen er heerlijk spelen, terwijl de ouders/verzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee goed overzicht over de kinderen hebben. Voor de kleinste bezoekers is een leuke kleuterhoek aanwezig. Voor oudere kinderen valt er volop te klimmen en te klauteren.

Begin 2011 is Moby Dick geheel gerenoveerd en een prachtige natuurspeeltuin geworden die ook toegankelijk is voor kinderen met een handicap. Rondom de speeltuin is veel groen, wat betekent dat Moby Dick qua geluid een rustige speeltuin genoemd mag worden.

Bioscoop Cineworld

Bioscoop Cineworld heeft 5 zalen waar de topfilms van dit moment te zien zijn. Naast het normale filmbezoek zijn er regelmatig activiteiten om op een speciale manier naar de film te gaan. Zoals 50+ voorstellingen en filmvoorstellingen speciaal voor scholen.
Op zondagavond kun je je laten verrassen met een Sneak Preview en zie je als eerste de allernieuwste films.

Terug naar overzicht