Daten in Beuningen

Daten in Beuningen

Het gebied waar Beuningen nu ligt werd vroeger mogelijk al door de Romeinen bewoond. In ieder geval worden er met regelmaat Romeinse opgravingen gedaan. Tot ongeveer 1900 was Beuningen, net zoals Ewijk en Winssen, een arm boerendorp dat vaak door overstromingen getroffen werd. Toch waren er ook een behoorlijk aantal zeer goed bemiddelde families in Beuningen, met name grote boeren, die voor de hoogste belastingopbrengst in de streek zorgden.

Nu gratis inschrijven!

Poppentheater Tingeling

Poppentheater Tingeling komt graag naar je toe met hun poppen en decor. Op school, op een bedrijf of voor een kinderpartijtje: de poppen maken er onder aanvoer van kabouter Tingeling een feestje van! En dat doen ook de speelsters, tante Tingeling en tante Toedeloe. Vrolijk verkleed zijn zij kort een onderdeel van de voorstelling: ze leiden het verhaal in en vinden altijd wel een reden om de gordijntjes van de poppenkast te openen. Want het gaat natuurlijk om wat in de poppenkast gebeurt.

Je kunt ook naar Poppentheater Tingeling toe, in het blauwe thuistheater in Beuningen. De voorstellingen daar draaien vaak om een thema die te maken heeft met de tijd van het jaar. Met de lente of de zomer bijvoorbeeld, of met vakantie, Pasen, Sinterklaas en Kerst. Oh, en met ridders! Die zorgen altijd wel voor avontuur, toch? En ook hier zie je vaak de vrolijke kabouter Tingeling opduiken.
 

Nijmegen

Wijsheid komt met de jaren. In de oudste stad van Nederland weten ze dan ook dondersgoed wat gezelligheid voor iedereen inhoudt! Of je nu into cultuur, natuur, winkels of een hapje en drankje bent, Nijmegen heeft voor ieder wat wils. Zing mee bij de tofste concerten, wandel vanuit de stad zo de natuur in en plof na een dagje shoppen neer op een van de vele terrassen. 

Terug naar overzicht