Daten in Best

Daten in Best

In Best valt ontzettend veel te doen én te beleven. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, evenementen, natuur én cultuur is er voor ieder wat wils. Wandelen of fietsen kan door het buitengebied. Ga je liever cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan het centrum van Best of bezoek een van de historische plaatsen. Met kinderen op stap? Ga dan voor waterpret in Aquabest of speel samen in het grootste indoor speelpark van Nederland.

Nu gratis inschrijven!

Museum Spelebos

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe en eigentijdse manier bij Museum Spelebos! Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf kunt uitproberen.

Bij Museum Spelebos staan educatie, interactie én speelbeleving centraal. De leukste stukken zijn verwerkt in mooie diarama's die tot leven komen door het gebruik van licht, geluid en beweging. Druk zelf op de knoppen en plaats je Barbie & Ken in de spotlight of laat de beren hun berenliedjes zingen!

Kunsthuys Best

In het voorjaar van 2016 verhuisde Kunsthuys, voorheen Galerie de Kei, van Nuenen naar Best. Op een bijzondere locatie presenteert het Kunsthuys een groot aanbod aan moderne kunst. Kunsthuys aan de Sonseweg staat op het terrein van het Historia Park. In dit park vind je onder andere Restaurant Brasserie 't Boshuys net als de musea Bevrijdende Vleugels en Spelebos.

Molen De Volharding

Kom kijken naar een echt stukje Bestse geschiedenis! Windmolen De Volharding draait al met zijn wieken in de wind sinds 1851. In 1851 werd deze stellingmolen gebouwd. In 1884 werd de molen door brand verwoest en snel weer hersteld. In 1938 werd de molen stilgezet. Tot 2010 stond er alleen een molenromp. Sinds eind 2011 is de molen geheel gerestaureerd en open voor bezoek .

Terug naar overzicht