Daten in Bernheze

Bernheze is een gemeente die bestaat uit drie dorpskernen: Heeswijk-Dinther, Nistelrode en Heesch. Gezamenlijk goed voor een groot cultuurhistorisch aanbod. Bernheze ligt bij het uitgestrekte natuurgebied De Maashorst. De Maashorst is een natuurgebied van 3.500 hectare en heeft prachtige flora, fauna en historische opgravingen. 

Nu gratis inschrijven!

Kasteel Heeswijk

Het Kasteel van Brabant bestaat al eeuwen lang. Ze kent een rijke geschiedenis, die al dateert uit het jaar duizend. Het verhaal van dit machtige monument kun je beleven in en rondom het kasteel. Vergeet dan ook niet om je ogen goed de kost te geven als je het landgoed betreedt. 

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. André baron van den Bogaerde van Terbrugge, destijds Gouverneur des Konings in Brabant, geeft het rond 1835 zijn huidige allure.

Bezoek Kasteel Heeswijk
Nu verwelkomt Kasteel Heeswijk jong en oud binnen de kasteelmuren en kun je genieten van de authentieke Brabantse gastvrijheid en diverse activiteiten die hier georganiseerd worden. Buiten de muren is het goed vertoeven in de schitterende natuur van het Landgoed.

Het kasteel is zowel te bezoeken onder leiding van een gids (rondleiding ca. 1 uur) als op eigen gelegenheid, download hiervoor de audiogids “Kasteel Heeswijk spreekt” op je telefoon of leen een tablet in de Kasteelwinkel.

Word ridder in je eigen kasteel
Een geweldig arrangement voor kinderfeestjes of gewoon voor met het gezin. Je boekt het hier. 

Leven als een Norbertijn

Wat ga je doen?
De Norbertijner kloosterlingen ontvangen gasten die van het abdijleven willen proeven. Elke maandag zijn maximaal acht gasten welkom voor een etmaal abdijleven. Je neemt deel aan het ritme van de getijden en eet mee met de broeders in de refter. Je hebt een eigen slaapkamer in de abdij. Met een ‘metaforen’ wandeling naar het kasteel kom je tot je eigen levensvragen. Je maakt deel uit van de abdijgemeenschap. Maaltijden, de overnachting en het bezoek aan Kasteel Heeswijk zijn bij het avontuur inbegrepen.

Tip! Het exacte programma van het avontuur download je hier. 

 

Terug naar overzicht