Daten in Berkelland

Berkelland is een gemeente in de Achterhoek - op de grens met Twente (Overijssel) - in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente ligt in het stroomgebied van de Berkel. De gemeente is per 1 januari 2005 ontstaan uit een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo.

Nu gratis inschrijven!

Belevingspark CactusOase

Wandel over de paden langs duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen van alle soorten en maten. Een prachtig gezicht! Ook andere planten staan hier verspreid met soms bijzondere namen zoals de 'vishaakcactus' en de 'hottentottenbilletjes'. De cactussen zijn extra mooi tijdens hun bloeiperiode van half april tot en met september. Bekijk ook hoe de kleurrijke papegaaien en parkieten rondfladderen in de vogeltuin van CactusOase. De Indian Art Gallery maakt de beleving compleet: door de bijzondere en uitgebreide expositie van Jeroen Vogtschmidt waan je je in het Wilde Westen van de indianen.

Leuk voor kinderen

Poppenmoeders, jong en oud, halen hun hart op bij de schitterende verzameling sierpoppen in authentieke handgemaakte klederdracht. Volg samen met de kinderen een puzzelroute en speel naar hartenlust in de Kindertuin met onder andere een tipi, een saloon en het Anny Cactus Kindertheater. De Desert Express en Thomastrein rijden over een modelspoorbaan door een Mexicaans landschap. Elke woensdag van 14:00 uur tot 16:00 uur rijden de treinen gratis op het modelspoor van de Seinpaal!

Dit bijzondere en veelzijdige park is leuk voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer! Kijk voor alle leuke arrangementen op de website.

Kasteel Ruurlo

In Kasteel Ruurlo bewonder je kunst van onder anderen Carel Willink (1900-1983). De 45 werken komen uit de privécollectie van initiatiefnemer en kunstverzamelaar Hans Melchers. Kasteel Ruurlo is de tweede locatie van Museum MORE, het museum voor modern realisme.

Engelse landschapstuin

Rondom het kasteel ligt een prachtige tuin. Wandel over de paden en geniet van de kasteelvijver, het vele groen en de doorkijkjes naar het kasteel. In het bijbehorende Oranjerie Ruurlo kun je koffie drinken of lunchen. De tuin en de Oranjerie zijn ook voor niet-museumbezoekers toegankelijk.

Museum MORE - Kasteel Ruurlo in Ruurlo leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Terug naar overzicht