Daten in Bergen

Bergen - Noord Holland

Wie het mystieke Bergen binnenrijdt begrijpt meteen waarom dit van oorsprong een kunstenaarsdorp is. Het gefilterde licht dat door de bomen valt, de lommerrijke lanen en de unieke ligging tussen bos en duin – de inspiratie borrelt als vanzelf op. En dat op slechts drie kilometer afstand van de badplaats Bergen aan zee, waar je heerlijk kunt uitrusten op het strand!

Nu gratis inschrijven!

Museum Kranenburgh

Wie de Bergense kunst wil bewonderen kan het beste terecht bij Museum Kranenburgh. Hier vind je het werk van kunstenaars die onder de Bergense School vielen, zoals Lucebert, Colnot en Filarski, die zich in de afgelopen honderd jaar door dit kustdorp lieten inspireren. In de zomermaanden worden in deze kunstenaarskolonie de beroemde kunstmarkten rondom de Ruïnekerk gehouden.

Zee Aquarium in Bergen aan Zee

Durf jij onder het skelet van onze potvis door te lopen? En vervolgens over een brug met daaronder een vijver vol piranha’s? Duik mee in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee! Sta oog-in-oog met onze zeehond Selma en ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken!

Filmhuis

Rond de Ruïnekerk vind je naast de kunstmarkt ook tal van boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. In het Bergerbos vind je het mooist gelegen filmhuis van het land: Cinebergen. Na een de film fiets of wandel je zo de bossen of duinen in! Niet zo gek dus, dat veel gasten jaarlijks terugkeren naar Bergen en graag blijven overnachten in één van de vele charmante accommodaties die dit dorp telt. Voor iedere portemonnee is er wel een geschikte plek te vinden. 

Terug naar overzicht