Daten in Bellingwedde

Bellingwedde is een voormalige gemeente in de provincie Groningen, in de streek Westerwolde. Het gemeentehuis bevond zich in Wedde, de gemeente Bellingwedde is per 1-9-1968 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Bellingwolde en Wedde.

Nu gratis inschrijven!

Museum De Oude Wolden

Museum De Oude Wolden is gevestigd in een oud herenhuis aan de Hoofdweg in Bellingwolde, op de grens van het Oldambt en Westerwolde. Het is een kunstmuseum met permanente werken en wisselende kunst van regionale kunstenaars.

Met permanent werken van magisch realist Lodewijk Bruckman, steeds weer een nieuwe grote wisselexpositie en elke maand een andere regionale kunstenaar noemt het MOW zich eigenzinnig. Ontdek hier de Groningse kunst en tegelijk de Groningse natuur!

MOW - Museum De Oude Wolden in Bellingwolde leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Verken regio Westerwolde Zuid-Oost Groningen

In Oost-Groningen, tegen de grens met Duitsland, ligt de regio Westerwolde. Dit gebied is historisch bijzonder interessant. Het schitterende vestingstadje Vlagtwedde speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Ontdek ook de prachtige natuur van Westerwolde, met beekdalen, heidevelden, moerassen en oude bossen. Tourist Info Westerwolde heeft alle leuke trips en activiteiten mooi op een rijtje gezet. Kies maar: wordt het een wandeling, een fietstocht of een dagje stadjes bezoeken? Dat je onverwachte pareltjes tegenkomt, is in ieder geval zeker!

Verken regio Westerwolde Zuid-Oost Groningen in Bellingwolde leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Terug naar overzicht