Daten in Asten

Wie Asten zegt, zegt klokken. Vandaar dat een bezoek aan Asten niet compleet is zonder een kijkje te nemen bij het Museum Klok & Peel. Maar Asten is natuurlijk veel meer dan alleen klokken, wat dacht u van ons prachtige natuurgebied De Peel, een heerlijke omgeving die bij uitstek te voet of per fiets uitstekend te verkennen is.

Nu gratis inschrijven!

Asten

Kom naar Asten en laat u verrassen door de prachtige Peelstreek die bekend staat om haar cultuurhistorie. Maar ook voor de Brabantse gezelligheid bent u in Asten aan het juiste adres, wat dacht u van de leuke terrasjes, cafés en eetgelegenheden? U bent van harte welkom in Asten, Heusden en Ommel!

Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. De idyllische ruïne roept een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. De laatste oorlog is het kasteel noodlottig geworden, in 1944 vindt er een aanslag op het kasteel plaats waarbij het gebouw tot ruïne is verworden. De burcht mag dan ten onder gegaan zijn, de voorburcht staat er nog in haar volle glorie en is al de eeuwen dat ze bestaat voortdurend bewoond geweest. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw waren het boerenbedrijven en op dit moment biedt het  onderdak aan tegen de vijftig mensen. Af en toe staat er een ooievaar.

Terug naar overzicht