Daten in Arnhem

Daten in Arnhem

Op zoek naar een date, relatie of vriendschap? Wij helpen je met het kiezen van een datingsite die bij je past, wellicht vind jij de ware in de Arnhem

Nu gratis inschrijven!

Arnhem

De stad aan de Rijn met internationale verbindingen. Volop gelegenheden om lekker uit te gaan en te winkelen. Bekende musea zoals het Openluchtmuseum, het Watermuseum en dierentuin Burgers' Zoo. Een interessante geschiedenis en bovenal gelegen in een prachtige omgeving.

Op papier heeft Arnhem alles in huis voor een lekkere citytrip. Maar hoe is het er in het echt?

Arnhem bezienswaardigheden

In de winter oogt Arnhem ietwat grauw. De gaten in de stad, als gevolg van de zware gevechten om de Rijnbrug aan het einde van WOII, zijn opgevuld met lelijke jaren '50 en '60 bouw. Maar zodra het zonnetje begint te schijnen ontpopt Arnhem zich opeens tot een gezellige en levendige stad.

Misschien is Arnhem niet groot genoeg voor een stedentrip van meerdere dagen, maar als je een bezoek combineert met een museum, dierentuin of wandeling in de omgeving, dan is er genoeg te doen voor een heerlijk lang weekend weg. Getuige het aantal gezinnen met kinderen in een hotel in de omgeving, is dit dan ook een prima stad voor een citytrip voor het hele gezin!

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek doet denken aan een Engelse landschapstuin. Het park ligt op loopafstand achter het centraal station. Sonsbeek loopt bijna onopgemerkt door in de heuvels van de Veluwe. Er zijn vijvers, fonteinen en watervallen. Je vindt er onder meer de Witte Watermolen, een theehuis en een restaurant, maar bijvoorbeeld ook het Nederlands Watermuseum.
Niet alleen de inwoners van Arnhem voelen zich prima thuis in het stadspark, maar ook spechten, dassen, boommarters en ijsvogels.
De baron die landgoed Sonsbeek destijds kocht, bouwde ook een Belvédère; een 'mooi uitzicht'. Als je de 140 treden tellende trap beklimt, word je beloond met een mooi uitzicht.

Mode kwartier

In de wijk Klarendal, even buiten het centrum, ligt het Arnhemse Modekwartier met ateliers van verschillende designers alsmede vele gezellige cafés en restaurants.

Bridge too far

De Slag om Arnhem was onderdeel van Operatie Market Garden. Aan de voet van de "Bridge too far" is het Informatiecentrum Slag om Arnhem gevestigd waar burgers en soldaten hun persoonlijke verhaal vertellen over de gebeurtenissen uit september 1944.

Terug naar overzicht