Daten in Anna Paulowna

Dating Anna Paulowna, Vind een date uit Anna Paulowna en omgeving Noord-Holland, Schrijf je nu gratis in en ga deze week al op date.

Dating Anna Paulowna

Vind een date uit Anna Paulowna en omgeving Noord-Holland, Schrijf je nu gratis in en ga deze week al op date.

4Match Datingsite

Nu gratis inschrijven!

Dating Anna Paulowna

Anna Paulowna van Rusland was grootvorstin van Rusland en behoorde tot het huis Romanov. Na haar huwelijk met koning Willem II was zij koningin der Nederlanden van 1840-1849.

Dating Anna Paulowna

Anna wordt op 18 januari 1795 geboren in Sint-Petersburg als dochter van Paul Romanov, tsaar van Rusland en Maria Fjodorovna. Als ze zes jaar is, wordt haar vader vermoord. Haar broer Alexander, die in het moordcomplot zit, wordt zijn opvolger.

Anna Paulowna groeit op met haar twee jongere broers Nicolaas en Micheal en haar moeder. Ze wordt opgevoed door een gouvernante en leert vloeiend Russisch, Duits en Frans spreken. Ook krijgt zij les in wis- en natuurkunde. Daarnaast schildert en borduurt ze veel.

Dating Anna Paulowna en zijn bijzondere bezienswaardigheden

Wijdenes Spaans

Voormalig stoomgemaal in eclectische trant, gebouwd in 1873 door de aannemer P. Wilius te Anna Paulowna. Het gemaal ligt ten westen van de Van Ewijcksvaart en is eenvoudig en functioneel van opzet. Het gemaal is dankzij moderne technische ingrepen nu in bedrijf als electrisch gemaal.

Omschrijving

Dit gemaal is samengesteld uit twee rechthoekige, gekoppelde bouwmassa's onder een samenstel van met grijze pannen gedekte zadeldaken, bestaande uit één bouwlaag, met ter linkerzijde een lager, aangekapt gedeelte onder lessenaarsdak. De watertoevoer geschiedt aan de voorzijde op twee plaatsen. Aan de achterzijde verheft het gebouw zich aanmerkelijk ten opzichte van het water, waardoor de in het midden gelegen blokvormige uitbouw uit twee bouwlagen kan bestaan.

Het gemaal is opgetrokken in baksteen en heeft wit gepleisterde voor- en zijgevels.

De oorspronkelijke vensters zijn gevat in gietijzeren sponningen en hebben gietijzeren traceringen.

De voorgevel toont van links naar rechts een laag venster in het aangekapte gedeelte; twee rondboogvensters in het linker blok met in de top een roosvenster; in het midden de ingang, bestaande uit twee openslaande deuren onder een halfrond afgesloten bovenlicht; in het rechter blok twee hieraan identieke, niet oorspronkelijke, deuren onder roosvenster in de top.

De enige decoratie is een soort keperboogfries onder het dakoverstek. In de rechter zijgevel zijn enkele grotere deuren en kleinen halfrondvensters aangebracht.

De achtergevel links drie rondboog stalraampjes en een roosvenster, in het uitgebouwde blok beneden een niet-orginele driedelige ingang en een zesruits klapvenster aan elk der drie zijden en één deur. Het rechts gelegen bouwvolume heeft weer twee rondboogvensters en een roosvenster, het aangekapte gedeelte twee lichtgebogen afgesloten gietijzeren zesruiters. Hiervoor bevindt zich de oorspronkelijke gemetselde wateruitlaat.

Nog meer bezienswaardigheden van Dating Anna Paulowna

Waardering

Het gemaal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als grotendeels in oorspronkelijke staat verkerend 19de-eeuws gemaal in eclectische trant dat van wezenlijk belang is geweest voor de ontwikkeling van de polder Anna Paulowna.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over Daten in Anna Paulowna ?

Wist u dat 4Match datingsite ook actief is in de volgende gemeente's, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

Terug naar overzicht