Daten in Alphen-Chaam

Daten in Alphen-Chaam

Online dating biedt jou veel voordelen. Zo is iedereen ingeschreven staat op een datingsite op zoek naar een leuke date. Je kunt in alle rust veel profielen van andere singles in Alphen-Chaam bekijken en met elkaar chatten. Heb jij iemand gevonden waarmee het klikt, dan kunnen jullie een date plannen.

Nu gratis inschrijven!

Alphen

Op het grondgebied van Alphen zijn vele vondsten en sporen aangetroffen uit de prehistorie en de Romeinse tijd, waardoor Alphen zich mag rekenen tot de vroegst bewoonde gebieden binnen het land van Breda. De geschiedenis van Alphen is direct verbonden aan die van de Abdij van Echternach. Deze abdij werd in 709 door bisschop Willibrord begiftigd met onder meer goederen en rechten gelegen in Alphen.

Chaam

Chaam geniet grote bekendheid vanwege de wielerronde de “Acht van Chaam”. Maar dit dorp heeft veel meer te bieden. Chaam is omgeven door uitgestrekte bossen en heidevelden. De naam Chaam is afgeleid van de Keltische stam Cambo. Deze Cambo-nederzettingen zijn meestal gelegen op vruchtbare aanslibbingen van stroombeddingen. In 1996 heeft Heemkundekring Ledevaert opgravingen gedaan op de plaats waar ooit de schuurkerk heeft gestaan. De ontdekkingen resulteerden in een weer zichtbaar maken van de oorspronkelijke driebeukige plattegrond.Tevens is Chaam omgeven door prachtige bossen en heidevelden.

http://www.toerismealphen-chaam.nl/

Terug naar overzicht