Daten in Abcoude

Niet zo bekend in Abcoude, maar wil je er wel op date? 4Match weet wel dat De Eendracht het bekendste restaurant van Abcoude is!

Nu gratis inschrijven!

Dorp Abcoude, wat brengt het mij?

Het dorp Abcoude ligt circa 1 kilometer ten zuiden van Amsterdam Zuidoost, 12 kilometer zuidoostelijk van Amsterdam. Midden door Abcoude stroomt de rivier de Angstel, die uitmondt in het Abcoudermeer en daarna doorgaat als Holendrecht. Ook ligt het plaatsje aan het riviertje het Gein; dit trekt, onder meer vanwege de historische omgeving, veel toeristen.

Aan de rivier de Angstel ligt de Voordijk. Een prachtige dijk slingerend door het dorp Abcoude, die uitkomt in het centrum. In de zomer varen er veel boten voorbij op weg naar Vinkeveen, Ouderkerk aan de Amstel of Amsterdam. Er wordt rijkelijk gezwommen voor de deur. En bij het huis op de Voordijk 3 is er een ligplaats voor de boot. Abcoude heeft meerdere eetgelegenheden maar er wordt ook vaak nog even een avondje Amsterdam meegepikt. Er is een directe verbinding met de trein of Uber is natuurlijk ook een mogelijkheid als u niet wilt rijden. Abcoude biedt 4 lagere scholen: de Paulusschool, de Piusschool, de CNS en de Mondriaan. Er zijn genoeg crèches in Abcoude maar ook een grote naast het AMC. Het ziekenhuis AMC ligt hier 5 minuten vandaan.

Abcoude ligt aan een natuurgebied genaamd De Hoge Dijk. Naast het Abcoudermeer en voor de deur is daar ook nog een meer om in te zwemmen. Het biedt een prachtig stuk wandelgebied en je kan het ook bereiken via ’t Gein. Aan De Hoge Dijk ligt ook de Golfclub. Golfbaan De Hoge Dijk in Abcoude/Amsterdam heeft meerdere golfbanen (3 x 9 holes golfbaan) en biedt de beste oefenfaciliteiten om te leren golfen. Naast golfen kan je hier ook lekker lunchen en dineren.

Abcoude houdt van sport en heeft een hele leuke tennisclub ALTC Abcoude met 9 banen. Je aansluiten bij een sportvereniging is hier een hele goede manier om mensen te leren kennen. Heel veel inwoners van Abcoude zijn lid van de tennis, hockey of voetbal. De voetbalvereniging heet FC Abcoude en de hockeyvereniging heet HV Abcoude.

Abcoude is dus heel goed bereikbaar. Het heeft haar eigen treinstation met een directe verbinding naar Amsterdam en ook naar Utrecht. Het zit vlakbij de metro ” Holendrecht” en heeft een schoolbus naar Amsterdam.

Terug naar overzicht